Jaký dárek pro 5letého kluka? (pxhere)
Úvod » Dárek pro 5letého kluka – nápady, čím potěšit pětiletého chlapce

Dárek pro 5letého kluka – nápady, čím potěšit pětiletého chlapce

 

Váš malý předškolák má pět let a vy si lámete hlavu nad tím, co mu vybrat za dárek. Kluci v tomto věku si stále vyhrají s hračkami. Pokud jsou sportovně založení, potěší je také nějaké sportovní vybavení. Ti, kteří se těší do školy, budou mít radost ze školní aktovky nebo pouzdra.

Hračky pro 5letého kluka

Lego nesmí chybět v žádném dětském pokojíčku. Zejména v tom klučičím. Hasičská stanice, letiště, autoservis, vlakové nádraží – to vše, vyrobené z lega, může mít váš 5letý chlapeček. Další sázkou na jistotu je koupě autíčka. Může to být klasické auto nebo auto na dálkové ovládání. V zimě doma a v létě venku před domem si s autem na dálkové ovládání váš kluk užije mnoho srandy. Pokud je zručný, můžete zkusit koupit jednodušší vrtulník na dálkové ovládání. Tatínek mu jistě rád pomůže a budou společně trávit hezké chvilky.

Vhodná je také autodráha nebo dráha s vláčky. Záleží, co váš chlapeček preferuje. Čím delší a obtížnější dráha je, tím je to lepší. Zábavu si užije už při samotném skládání autodráhy. Myslete ale na to, že tento dárek je prostorově náročnější, takže vám v dětském pokoji zabere hodně místa. Není dobré dráhu pořád rozkládat a skládat. Lepší je, když zůstane složená napořád. Najděte jí tedy pěkné místo, aby se maximálně využila.

Sportovně laděné dárky pro 5letého kluka

Pětiletý kluk už vám jistě dal najevo, jestli ho baví lyžování nebo jízda na kole. Možná tedy potřebuje nové větší kolo a k němu kompletní příslušenství, jako mají dospělí. Tachometr, držák na lahev, lahev, rukavice, novou helmu případně nějaké sportovní cyklistické oblečení.

Můžete také zkusit něco nového a koupit třeba koloběžku nebo brusle. Určitě si koloběžku zamiluje a bude si ji všude brát s sebou. Pokud zvolíte skládací verzi, nebude problém vzít ji kamkoliv, třeba i na rodinnou dovolenou nebo výlet. Dobrý nápad může být také pořízení trampolíny. 5letý kluk se potřebuje někde pořádně vyblbnout a unavit a domácí trampolína je ideálním řešením.

Pokud má rád míčové hry, můžete mu na zahradě vytvořit malé fotbalové nebo basketba lové hřiště. Nezapomeňte ale, že pro hru bude vždy potřebovat parťáka.

Ostatní dárky pro 5letého kluka

Je dobré v dítěti budovat kladný vztah ke knihám, takže nákup knihy je vhodným dárkem v jakémkoliv věku. V 5 letech váš chlapeček ještě neumí číst, takže vybírejte knihy, které bude číst ještě s vámi. Mohou to být třeba pohádky, knihy ze školní tematikou, knihy plné hádanek a říkaček nebo naučné knihy.

Pětiletého kluka můžete potěšit také pěkným batohem, povlečením na postel s oblíbeným hrdinou, uměleckým kufříkem s potřebami na malování nebo různými stavebnicemi a puzzly.

Jestliže si nevíte rady, nejlepší je, vzít si z hračkářství katalog a nechat vašeho chlapečka, aby si jej prohlédl a ukázal vám, co se mu líbí a po čem touží. Pokud chcete, aby měl překvapení, třeba na vánoce, nechejte ho jednotlivé hračky vystřihnout a nalepit do dopisu Ježíškovi. Bude to pro něj zábava a vy budete vědět, co mu pořídit.

Jakmile máte dárek pořízený, stačí jej pěkně zabalit a pak darovat. S balením si ale hlavu nedělejte. Je to teprve pětiletý kluk. Ten si na krásný papír a úhledně zabalenou krabičku nepotrpí.