Jaký dárek pro šéfa
Úvod » Dárek pro šéfa – s výběrem si dejte záležet

Dárek pro šéfa – s výběrem si dejte záležet

 

Marně si lámete hlavu, jak vybrat dárek pro šéfa? Chystá se v práci jeho narozeninová oslava nebo je zvykem dávat si u vás ve firmě dárky na Vánoce? Máme tipy na originální dárky pro šéfa, kterými dáte najevo, že si ho vážíte a dali jste si na výběru záležet.

Jak vybírat dárek pro šéfa?

Dárek pro šéfa je trochu ošemetná věc, protože velmi záleží na tom, jak osobní s ním máte vztah. Podle toho můžete volit kamarádský dárek, nebo raději zůstat u čistě profesního a neutrálního dárku.

Jestliže se s nadřízeným setkáváte i mimo práci, a proto uvažujete nad osobním dárkem, měli byste si položit otázku, zda takovým dárkem nesnížíte jeho autoritu před ostatními kolegy. Ví vaše kolegové, že jste si blízcí i mimo kancelář a sluší se vůbec, abyste mu takový dárek předali před zraky ostatních? S některými dárky pro šéfa si před kolegy koledujete o pěkné faux pas.

Pokud u vás ve firmě panuje uvolněná atmosféra, všichni si tykáte a pravidelně po práci někam vyrážíte, můžete být i s dárkem pro šéfa o něco odvážnější. Přečtěte si také, jaké dárky šéfovi určitě nedávat.

Neutrálním dárkem nic nezkazíte

Existuje celá řada dárků, které působí neutrálně a nemůžou nikoho urazit. Takovým klasickým dárkem pro šéfa je bonboniéra, láhev dobrého vína nebo dárkový koš plný delikates. Pro nadřízeného se hodí také doplňky do kanceláře nebo vkusné psací potřeby.

Dárkový koš je dobrou volbou pro šéfa

I když volíte tyto univerzální dárky, dejte si na jejich výběru záležet a zkuste zohlednit vše, co o šéfovi víte. Uvidíte, že vám to u něj přinese plusové body. Víte, že má šéf alergii na ořechy? Pak na to dbejte při výběru čokolády. Nesmí mu uniknout žádné utkání oblíbeného fotbalového týmu? Věnujte mu psací potřeby v klubových barvách. Tím, že si zapamatujete takové maličkosti, se odlišíte od záplavy ostatních lahví vína a čokoládových pralinek.

Darujte šéfovi zážitek

Chcete se na dárek pro šéfa složit s ostatními kolegy? Pak vsaďte na zážitek. Sedí váš šéf celý den v kanceláři? Vyberte nějakou aktivitu, při které si pořádně protáhne kosti. Má oblíbený sport? Věnujte mu lekci se slavným sportovcem. Láká ho adrenalin? Kupte poukázku na tandemový skok padákem nebo vyhlídkový let letadlem.

Zážitek vybírejte v takové agentuře, kde ho lze po zakoupení dodatečně vyměnit. Pokud byste náhodou šlápli vedle, může si šéf ve stejné hodnotě pořídit jiný zážitek.

Kniha, aby zůstal v obraze o dění v oboru

Ať už působíte v jakémkoliv oboru, jistě se váš šéf snaží mít přehled, co je nového a neustále se vzdělávat. K tomu mu můžete pomoci darováním knihy, která ve vašem oboru zrovna vyšla. Často se jedná o zahraniční tituly, které není tak snadné v Česku sehnat, proto hned uvidí, že jste si s výběrem dárku dali opravdu záležet.